Završna svečanost II Festivala „Moje selo u pričama i pesmama" u Grockoj

U svečanoj sali Gradske opštine Grocka u subotu, 25. marta sa početkom u 12 časova biće održana završna svečanost praćena dodelom nagrada i priznanja u okviru II Festivala književnog stvaralaštva na selu i o selu u Republici Srbiji pod nazivom „Moje selo u pričama i pesmama", čiji je domaćin i suorganizator za 2017. godinu Gradska opština Grocka, a nosilac Društvo za narodno prosvećivanje „SVETIONIK" iz Kragujevca.

About Lorna nastupa „Bez buke“

U okviru koncertnog serijala Bez buke 25. marta od 21h u Kulturnom centru Rex nastupiće sastav About Lorna. Reč je o bendu svežeg zvuka, jednom od retkih koji svoju muziku izvodi na srpskom jeziku, a za koji se može reći da žanrovski pripada trip-hopu.

Samostalna izložba Miljana Jotića

U utorak, 28. marta 2017. sa početkom od 19 časova biće otvorena samostalna izložba autora Miljana Jotića pod nazivom ,,Galerija slika stvari i životinja". Ovo je prva planirana izložba u okviru ovogodišnjeg izlagačkog prostora Šumatovačke- galerije Stepenište. Autor je kroz svoje crteže i slike pokušao da predstavi likove različitih ljudi koji su svojim karakterima ostavili na njega određeni utisak. Posmatraču je dato na uvid da razmisli i suoči se sa likovima kao sa svojim odrazom u ogledalu i da kroz njih sagleda život očima autora.

Svahili u Muzeju afričke umetnosti

Da li ste čuli za izraz HAKUNA MATATA i znate li šta to znači? Znate li zašto se u crtanom filmu "Kralj lavova" lav zove SIMBA? Na kom jeziku se pozdravlja sa "Jambo!" (džambo)? Upoznajte SWAHILI, najrasprostanjeniji jezik Afrike!