KURS KERAMIKE
UDRUŽENJA KREATIVNIH STVARALACA "BULEVAR UMETNOSTI"

kurs keramike naslovna

Udruženje kreativnih stvaralaca „Bulevar Umetnosti‟ Vas poziva na novi ciklus edukacije u oblasti keramike. U novootvorenom ateljeu u centru Beograda (Pančićeva 14, Dorćol), u prijatnoj atmosferi, imaćete priliku da se upoznate sa osnovnim i naprednim tehnikama izrade predmeta od keramike. Sa stručnim edukatorima i procesom učenja koji je individualno prilagođen svakom polazniku, bilo da ste apsolutni početnik ili ste već imali nekog iskustva u radu sa keramikom, uplovićete bez problema u kreativne vode ovog umetničkog zanata. Za Vas smo pripremili tri vrste edukacija: 

 • Kurs keramike za odrasle (za odrasle svih uzrasta)
 • Kurs keramike za decu (od 6 do 16 god.)
 • Intezivni kurs na grnčarskom točku (za odrasle svih uzrasta)

 

KURS KERAMIKE ZA ODRASLE

kurs keramike 01Ovaj vid edukacije predstavlja jedinstven pristup u savlađivanju osnovih tehničkih, tehnoloških i estetskih veština potrebnih za samostalno bavljenje keramikom. Bilo da ste apsolutni početnik ili već imate nekog iskustva u keramici naši edukatori će sa Vama raditi kroz individualno osmišljen program prilagođen Vašim mogućnostima. Individualni pristup je omogućen kroz rad u malim grupama od maksimalno šest polaznika. Polaznici mogu biti svih uzrasta, a individualni pristup omogućava da se priključite bilo kojoj grupi u kojoj trenutno ima mesta, u bilo kom trenutku. Takođe Vi imate potpunu kontrolu nad trajanjem same edukacije koja se uplaćuje na mesečnom nivou. Da li ćete sa nama biti mesec, tri ili više, zavisi samo od Vas i Vaših potreba.

Tehnike koje se izučavaju spadaju u domen ručne izrade upotrebnih i ukrasnih keramičkih predmeta kao i izrade predmeta na grnčarskom točku. Kurs se održava jednom nedeljno u odabranom terminu, u trajanju od tri sata koja su podeljena na dva dela. U prvom se izučavaju tehnike ručne izrade predmeta od keramike, a na drugom se savlađuju osnove rada na grnčarskom točku. Ono što uvek napomenemo je da je za savlađivanje tehnika izrade na grčarskom točku potrebno minimum tri meseca rada, mada je to naravno individualno kod svakog polaznika. Svakako, preporučujemo pohađanje kursa u trajanju od 3 do 6 meseci kako biste uspeli da prođete sve one najosnovnije segmente ovog zanata. Svaki polaznik ima priliku da se upozna sa celokupnim procesom izrade predmeta od keramike, od idejnog rešenja i pripreme materijala do dekoracije i finalnog pečenja. Atelje je opremljen potrebnim alatima, mašinama i materijalom tako da ništa dodatno nije potrebno kupovati.

Kao što smo napomenuli, kurs se uplaćuje na mesečnom nivou i u to je uračunato:

 • Četiri edukacije po tri sata (u odabranom terminu)
 • Materijal za rad i materijal za dekoraciju (glazure, engobe, oksidi, hladne boje za keramiku u ograničenim količinama)
 • Pečenje predmeta nastalih na kursu (biskvitno i glazurno - sa ograničenjem u količini i veličini - i naravno sve što napravite je Vaše i možete poneti kući)

Cena edukacije:

6.000 RSD - Za 4 edukacije po tri sata sa obezbeđenim materijalom i pečenjem.

Detaljni cenovnik sa svim ponudama, varijantama i mogućim popustima možete pogledati ovde.

 • Ukoliko biste pohađali edukaciju sa prijateljima, ili porodicom obezbeđeni su popusti. Za prijatelje 10% na ukupan iznos, a za članove uže porodice 15% na ukupan iznos. Popust se odnosi samo na edukacije sa uključenim materijalom i pečenjem.
 • Roditelji koji bi želeli da kurs pohađaju sa detetom uzrasta od 8 do 16 godina, za dete imaju popust od 20%.

Besplatni uvodni čas:

Za sve zainteresovane polaznike organizujemo besplatni uvodni čas teorijskog karaktera u trajanju od 45 minuta na kojem se možete informisati više o tehničkim i tehnološkim procesima izrade jednog keramičkog predmeta kao i sa ponudom i konceptom našeg kursa. Edukator će Vam takođe na tom času napraviti i prezentaciju rada na grnčarskom točku. Besplatni uvodni čas se organizuje jednom mesečno, a za rezervaciju i informaciju o tačnom datumu sledećeg časa nas možete kontaktirati na telefon 063/71-72-484 (Saša), E-mail adresu ili putem naše FB stranice.

Akcija:

Za sve nove polaznike poklon knjiga "Keramika za početnike" (do isteka zaliha)

Termini edukacija:

 • Ponedeljak od 18:00 do 21:00
 • Sreda od 17:00 do 20:00
 • Četvrtak od 17:00 do 20:00
 • Petak od 17:00 do 20:00
 • Subota od 10:00 do 13:00
 • Subota od 13:30 do 16:30

UPIS U TOKU! - JAVITE NAM SE ZA DODATNE INFORMACIJE ILI REZERVACIJU (063/71-72-484)

 

KURS KERAMIKE ZA DECU

kurs keramike 03Rad sa glinom je deci oduvek pružao veliko zadovoljstvo. Kada se na to iskustvo nadoveže i stručno usavršavanje u tehnikama izrade keramičkih predmeta, naši polaznici pored igre ulaze u kompletan proces izrade jednog keramičkog predmeta, što podrazumeva sve od modelovanja do finalnog pečenja. Polaznici kursa imaće priliku da se oprobaju u tehnikama ručne izrade keramičkih predmeta kao i izradi predmeta na grnčarskom točku. Materijal za rad je obezbeđen i uključen u cenu zajedno sa pečenjem radova koje deca naravno mogu zadržati za sebe. Svi materijali su prilagođeni za rad sa decom, radi se sa prirodnim glinama i bojama koje nisu toksične. Kurs se uplaćuje na mesečnom nivou bez ograničenja i minimalnog trajanja. Rad u grupi od maksimalno 10 polaznika sa našim stručnim edukatorima koji imaju višegodišnje iskustvo u radu sa decom ispunjen je dobrom zabavom, druženjem i kreativnim stvaralaštvom.

Kurs se uplaćuje na mesečnom nivou, a Vi imate potpunu kontrolu nad tim koliko dugo će Vaše dete pohađati kurs: mesec, tri ili više, u zavisnosti od Vaših potreba i mogućnosti. Ne postoji minimalno trajanje kursa, niti bilo koja druga ograničenja tog tipa. U okviru uplaćenog meseca (ciklusa) obezbeđeno je:

 • Četiri edukacije po dva sata
 • Materijal za rad i materijal za dekoraciju
 • Pečenje predmeta nastalih na kursu

Nešto o benefitima rada sa glinom kod dece možete pročitati ovde.

Cena edukacije:

3.500 RSD Za 4 edukacije po dva sata sa obezbeđenim materijalom i pečenjem.

Detaljni cenovnik sa svim ponudama, varijantama i mogućim popustima možete pogledati ovde.

 • Popust za drugare 10% na ukupan iznos.
 • Popust za brata - sestru 15% na ukupan iznos.

Termini edukacija:

 • Nedelja od 10:00 do 12:00

UPIS U TOKU! - JAVITE NAM SE ZA DODATNE INFORMACIJE ILI REZERVACIJU (063/71-72-484)

Napomena:

Za polaznike dečije grupe ne organizujemo besplatni uvodni čas, ali ste u mogućnosti da posetite naš prostor i kurs za vreme jednog od časova sa Vašim detetom. Tom prilikom naši edukatori će Vam pokazati prostor kao i detaljnije objasniti principe rada. Posetu možete rezervisati telefonom 063/71-72-484 (Saša)

 

INTENZIVNI KURS NA GRNČARSKOM TOČKU

kurs keramike 02Ovaj vid edukacije okrenut je prevashodno savlađivanju tehnika potrebnih za samostalan rad i izradu predmeta na grčarskom točku. Intenzivan rad na grčarskom točku u grupi od maksimalno tri polaznika i individualni pristup svakome od polaznika omogućavaju da sa lakoćom i vešto savladate osnove ovog drevnog zanata. Na ovom kursu za kratki vremenski period bićete u mogućnosti da samostalno izrađujete predmete na grčarskom točku. Druge tehnike nisu uključene u kurs sem osnova dekorisanja u tehnikama engoba, oksida i glazura. S obzirom na to da je pristup svakom polazniku individualan, možete se priključiti grupi u bilo kom trenutku ukoliko postoji slobodno mesto. Vi naravno kontrolišete trajanje kursa u zavisnosti od Vaših potreba i afiniteta, a sam kurs se uplaćuje na mesečnom nivou i u to je uračunato:

 • Četiri edukacije po tri sata (u odabranom terminu)
 • Materijal za rad i materijal za dekoraciju (glazure, engobe, oksidi, hladne boje za keramiku u ograničenim količinama)
 • Pečenje predmeta nastalih na kursu (biskvitno i glazurno - sa ograničenjem u količini i veličini - i naravno sve što napravite je Vaše i možete poneti kući)

Cena edukacije:

8.000 RSD - Za 4 edukacije po tri sata sa obezbeđenim materijalom i pečenjem.

Detaljni cenovnik sa svim ponudama, varijantama i mogućim popustima možete pogledati ovde.

 • Ukoliko biste pohađali edukaciju sa prijateljima, ili sa porodicom, obezbeđeni su popusti. Za prijatelje 10% na ukupan iznos, a za članove uže porodice 15% na ukupan iznos. Popust se odnosi samo na edukacije sa uključenim materijalom i pečenjem.
 • Roditelji koji bi želeli da kurs pohađaju sa detetom uzrasta od 8 do 16 godina, za dete imaju popust od 20%.

Termini edukacija:

 • Utorak od 17:00 do 20:00 (ili od 18:00 do 21:00 - u dogovoru sa polaznicima)

UPIS U TOKU! - JAVITE NAM SE ZA DODATNE INFORMACIJE ILI REZERVACIJU (063/71-72-484)

 

TEAM BUILDING - DAN SA KERAMIKOM

kurs keramike 04Za Vaše zaposlene i Vaše klijente, partnere, prijatelje ili porodicu, Udruženje "Bulevar Umetnosti" organizuje Team building - Dan sa keramikom u okviru kojeg ćete imati priliku da se upoznate sa izradom predmeta od keramike, radom na grnčarskom točku i tehnikama ručne izrade u okviru jednodnevne radionice. Sve što se napravi, kada se ispeče, dobijate na Vašoj adresi kao uspomenu.

U mogućnosti smo da primimo do 25 osoba. Za sve njih obezbeđeni su materijal za rad, materijal za dekoraciju, pečenje nastalih predmeta kao i grickalice i osveženje. Dan je osmišljen tako da svako od polaznika napravi nešto na grnčarskom točku uz pomoć naših stručnih edukatora i da napravi nešto tehnikom ručne izrade. Trajanje radionice je 3 do 4 sata, a termini se dogovaraju prema Vašim potrebama i mogućnostima. Opuštajuća atmosfera, kvalitetno druženje i kreativno provedeno vreme su zagarantovani.

Cena varira u zavisnosti od broja osoba koje učestvuju:

 • Od 3 do 10 učesnika - 2.250 RSD po osobi
 • Od 11 do 20 učesnika - 2.000 RSD po osobi
 • Od 21-25 učesnika -  1.800 RSD po osobi
 • Ukoliko neko od učesnika dolazi sa detetom cena po detetu je 1.000 RSD

Fotografije prostora kao i detalje sa dosadašnjih edukacija i team building radionica možete pogledati na našoj FB stranici: www.facebook.com/kurskeramike/

 

KONTAKT INFORMACIJE ZA SVE KURSEVE

 • Tel. 063/71-72-484 (Saša) viberViber  whatsappWhatsAppcenovnik
 • E-mail:
 • FB stranica: www.facebook.com/kurskeramike
 • Lokacija: Pančićeva br. 14 11000 Beograd - Stari grad

mapa