Filmart raspisao konkurse za učešće na kampu "Interakcija" i masterklasu "Interdoc"

Pogodaka: 626
Nezavisni filmski centar „Filmart" je raspisao konkurse za učešće na 12. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija 2017" i 7. Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma „Interdoc 2017" [yee_row column-size="md-column" boxed_layout="yee-container-fluid" padding_layout="" style_detail="" theme_options="flattern" border_color="" border="none" background_image_options="none" background_image="" background_color_options="none" background_color="" responsive_column_reset="no" vacolumns="top" ex_class="" id="" visiable="1"][yee_column width="1/1" ors="" column-size="md-column" xs-column="0" xs-hidden="" sm-column="0" sm-hidden="" md-column="0" md-hidden="" lg-column="0" lg-hidden="" hidden-print="visiable" background_image="" background_color="" ex_class="" visiable="1"][wgt_jce_editor css_animation="no" ex_class="" style_detail="" yee-widget-theme="default" border_color="" border="none" visiable="1"]{content}

 

Od 10. do 27. avgusta 2017. godine biće održan 12. Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija 2017", tokom koga će petnaest studenata filmskih akademija iz različitih krajeva sveta, podeljeni u tri ekipe, snimiti tri dokumentarna filma u Čačku, Ivanjici i Užicu. Kao i prethodnih godina, istovremeno sa realizacijom druge faze kampa, od 17. avgusta, biće održan 7. Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc 2017", tokom koga će naši afirmisani dokumentaristi, Dragan Elčić i Mladen Matičević, sa polaznicima podeliti znanje i iskustvo iz kreativnog dokumentarnog filma.

Tim povodom, Nezavisni filmski centar „Filmart" je raspisao konkurse za učešće na kampu i masterklasu.

- Na konkurs za učešće na kampu, koji je otvoren do 30. aprila, mogu da se prijave studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma, dok je konkurs za učešće na masterklasu otvoren do 10. juna i na koji se mogu, pored studenata filmskih škola, prijaviti i filmski i televizijski profesionalci, kao i svi oni koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu, izjavio je Dejan Petrović, direktor „Filmarta".

Tokom jedanaestogodišnje realizacije kampa učestvovalo je 204 učesnika iz 50 zemalja, snimljen je 41 dokumentarni film i osvojeno 13 nagrada na filmskim festivalima širom sveta, dok je na masterklasu učestvovalo 78 učesnika iz 30 zemalja.

 

Više informacija o konkurisima možete pronaći na:

www.film-art.org/interaction 

www.film-art.org/interdoc 

 

Fotografije sa prošlogodišnjeg kampa, odnosno masterkasa možete preuzeti na:

http://www.film-art.org/interaction/srp_press_fotografije.html 

http://www.film-art.org/interdoc/srp_press_fotografije.html 

 

{/content}[/wgt_jce_editor][/yee_column][/yee_row]