Prokupački festival kratkog filma

Pogodaka: 248
Prokupački festival

U sredu, 22. marta u 20.00 biće održan PROKUPAČKI FESTIVAL KRATKOG FILMA u Maloj sali Doma kulture Studentski grad.

[yee_row column-size="md-column" boxed_layout="yee-container-fluid" padding_layout="" style_detail="" theme_options="flattern" border_color="" border="none" background_image_options="none" background_image="" background_color_options="none" background_color="" responsive_column_reset="no" vacolumns="top" ex_class="" id="" visiable="1"][yee_column width="1/1" ors="" column-size="md-column" xs-column="0" xs-hidden="" sm-column="0" sm-hidden="" md-column="0" md-hidden="" lg-column="0" lg-hidden="" hidden-print="visiable" background_image="" background_color="" ex_class="" visiable="1"][wgt_jce_editor css_animation="no" ex_class="" style_detail="" yee-widget-theme="default" border_color="" border="none" visiable="1"]{content}

 

Peto izdanje Prokupačkog festivala kratkog filma održano je u maju prethodne godine za koje je prijavljeno 1653 filmova sa svih krajeva sveta, a selekciona komisija je izabrala 60 radova, koji su konkurisali za nagradu Prokupačko magarence za najbolji film u svakoj kategoriji (kratki igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni i domaći film).

U goste Domu kulture Studentski grad stižu organizatori festivala u Prokuplju, Žikica Jovanović i Dejan Dabić, koji će najaviti novo izdanje festivala i prikazati program nagrađenih filmova sa prethodnog festivala.

Na početku večeri biće prikazan kratki igrani "Đurđevak crveni" i biće uručena nagrada Hadži Aleksandru Đuroviću za najbolji film u domaćoj selekciji. Film je inspirisan istinitom pričom o nastanku jedne od najpopularnijih srpskih narodnih pesama Đurđevdan tokom Drugog svetskog rata od strane nepoznatog autora u Vozu smrti na putu za koncentracioni logor u Jasenovcu. U filmu igraju: Tanasije Uzunović, Goran Jevtić, Andrej Šepetkovski, Vladimir Tešović i Nenad Savić.

Program:

Britva (Razor), 9 minuta, Rajko Ristanović (Srbija) - Specijalno priznanje - domaći film

Utočište (Sanctuary), 10 minuta, Jay Menez (SAD) - Specijalno priznanje - igrani film

Ovo je Džo (This is Joe), 4 minuta, Francis Diaz Fontan (Španija) - Najbolji dokumentarni film

Čovek koji nije želeo da umre (The man who wouldn't die), 11 minuta, Goce Cvetanovski (Makedonija) - Najbolji animirani film

Piknik (Picnic), 13 minuta, Jure Pavlović (Hrvatska) - Najbolji igrani film

Nezrele trešnje (Unripe cherries), 16 minuta, Nebojsa Jovanovik (Makedonija) - Specijalno priznanje - igrani film

 

{/content}[/wgt_jce_editor][/yee_column][/yee_row]