AKTUELNI PROJEKTI

Udruženje „Bulevar Umetnosti“ u pravcu ostvarivanja svojih ciljeva opisanih u Statutu organizuje ili učestvuje kao partner u nizu kulturno-umetničkih projekata. Sa akcentom na slobodu informisanja kao i afirmaciju umetnosti i kulture naši članovi osmišljavaju i realizuju različite segmente na našem portalu, organizuju radionice, izložbe i manifestacije, kojima se gore navedeni ciljevi ispunjavaju. Naše glavno sredstvo komunikacije i jedan od glavnih projekata je svakako portal „Bulevar Umetnosti“, ali pored toga imaćete priliku da se upoznate i sa drugim našim aktivnostima koje pored virtuelnog realizujemo i u realnom svetu.

Veb portal „Bulevar Umetnosti“

Portal „Bulevar Umetnosti“ pokrenut je 2010. godine sa ciljem da se bavi promocijom rada mladih kreativnih stvaralaca, od tada pa do danas više puta je menjao izgled i sadržaj, ali je suština ostala ista – kultura i umetnost. Danas on sadrži pregršt segmenata na kojem aktivno radi naš volonterski kreativni tim B:UM. Sa nekim od tih segmenata možete se upoznati ovde:

  • Arterium – socijalna mreža kreativnih stvaralaca, umetnika, stručnjaka i ljubitelja umetnosti i kulture koji na jednom mestu imaju priliku da razmenjuju iskustva, ostvaruju kontakte i prikažu svoj rad.
  • Art info – segment koji se sastoji od više kategorija (vesti, konkursi, B:UM Blog, umetnik dana, kulturna mapa sveta, inspiracija) u okviru kojeg ćete pronaći informacije, zanimljivosti kao i autorska dela članova kreativnog tima. Izdvojićemo kulturnu mapu sveta kao jedan od segmenata u razvoju u okviru kojeg želimo da na svetskoj mapi ucrtamo sve elemente i subjekte koji čine kulturno-umetničku scenu i koji mogu biti relevantni našim posetiocima na bilo koji način.
  • Kreativni kutak – sastoji se od četiri segmenta:
  • Galerija – predstavlja skup fotografija sa različitih izložbi, tako da imate priliku da pogledate radove sa onih izložbi koje niste bili u mogućnosti da posetite bilo zbog manjka vremena ili zbog fizičke udaljenosti.
  • Muzej – u okviru njega ćemo redovno predstavljati po jedan svetski poznat muzej ili lokalitet koji uz pomoć projekta „Google Art“ možete posetiti virtuelnom šetnjom.
  • Biblioteka – mesto gde možete preuzeti besplatne publikacije iz sveta umetnosti i kulture.
  • Bioskop – sastojaće se od video-klipova koje smo pronašli na internetu, a koji mogu biti zanimljivi specifičnom ukusu naših posetilaca.
  • Edukacija – segment u okviru kojeg ćemo predstaviti aktuelne kurseve i radionice koje organiujemo mi kao udruženje, ali i one koje organizuju naši prijatelji i partneri.

Pored svega ovoga postoje još mnogi segmenti portala, kao i dodatni projekti koje ćemo zasebno predstaviti, u kojima možete uživati, ali i u kojima možete učestvovati. Ukoliko ste zainteresovani da postanete deo našeg kreativnog tima, možete nam se javiti preko naše konkursne stranice.

Kulturvakcinacija Br.1 - Klub knjižara "Magistrala" 17.06.2016.

U petak, 17. juna 2016. godine u prostoru Kluba – knjižare ’’Magistrala’’, Udruženje ’’Bulevar Umetnosti’’ održalo je tribinu ’’Kulturvakcinacija’’. Ovo je bila prva u nizu tribina, koja je za cilj imala da mladima približi programe pojedinih kulturno-umetničkih institucija u koje oni sami mogu da se uključe i postanju deo njih, ili kroz aktivno učestvovanje u projektima, ili kroz praćenje njihovih dešavanja. Predstavnici Gvarnerijusa, Muzeja afričke umetnosti, Gete instituta, organizacije Gradska Gerila i Doma kulture ’’Studentski grad’’, u svom kratkom izlaganju publici su približili svoje programe i pozvali ih da uzmu aktivno učešće u njima.