UDRUŽENJE KREATIVNIH STVARALACA „BULEVAR UMETNOSTI‟

„Bulevar Umetnosti“ kao udruženje okuplja umetnike, kreativne stvaraoce, stručnjake i ljubitelje kulture i umetnosti. „Bulevar Umetnosti‟ je kao ideja nastao početkom 2009. godine i od tada pa do osnivanja zvaničnog Udruženja 11.09.2010. godine funkcionisao je kao neformalno udruženje. Za to vreme uspešno su i konkretno definisani ciljevi i planovi koje svojim delovanjem želimo da ostvarimo. U želji da stvorimo jedno novo okruženje i mogućnosti za nesmetani rad i kreativne slobode, naši ciljevi i planovi okrenuti su ka afirmaciji kreativnih stvaralaca kao i kulture i umetnosti uopšte, promociji kulturnih vrednosti, stvaranju okruženja za integraciju mladih u sferi umetnosti i kulture. Borićemo se za individualnost, kreativnost, originalnost, slobodu izražavanja, multikulturalnost i adekvatno informisanje. Takođe, u cilju Udruženja je i ostvarivanje saradnje sa drugim udruženjima, nevladinim organizacijama, savezima sličnog karaktera, školama i fakultetima orijentisanim ka umetnosti kao i ostalim relevantnim vladinim i nevladinim sektorima.

„Bulevar umetnosti‟ je otvoren za sve zainteresovane da mu se priključe. Tragamo za kreativcima, umetnicima, stručnjacima, ali i ljubiteljima kulture i umetnosti. Organizujemo mnoge aktivnosti i projekte namenjene upravo ovoj ciljnoj grupi i ukoliko ste neko ko je na početku karijere, željan iskustva i dobrog saveta, sa dobrom idejom ali bez načina da je realizujete, ovo je pravo mesto za vas. „Bulevar‟ je tu da primi sve one koji svojim radom i kreativnošću žele da se izraze, postignu nešto više ili promene nešto na kulturno-umetničkoj sceni koja nas okružuje. Starosna ograničenja ne postoje i ne pravimo razliku između školovanih ili samoukih zanatlija, kreativaca, umetnika, stručnjaka itd. Ono što je najbitinje jeste činjenica da imate kreativan duh koji želi da se izrazi na neki način.

Članovi Udruženja imaju mogućnost da svoje ideje realizuju kroz projekte sa kojima mogu da konkurišu na svim zvaničnim konkursima, kod fondacija ili drugih sponzora i donatora, koristeći pravni oblik Udruženja kao potporu. Svima koji nemaju iskustva u pisanju i realizaciji projekata, a imaju dobru ideju pomaže naš stručni tim. Šta god želite da uradite, stvorite, promenite, a da vam je potrebna pomoć, Udruženje „Bulevar Umetnosti‟ je prava adresa na kojoj možete pronaći saradnike, kontakte, informacije ili neku drugu vrstu pomoći. Takođe, ukoliko imate želju da prikažete svoj rad ili edukujete druge u tehnici kojim se bavite, pomoći ćemo vam da se vaše zamisli ostvare. Takođe, pored ostvarivanja svojih ideja i projekata, možete učestvovati u svim aktuelnim projektima koje organizujemo. Sve aktivnosti su u potpunosti otvorene za sve one koji svojim doprinosom žele da poboljšaju rad Udruženja.

Oblasti koje pokrivamo su umetnost, kultura i edukacija. Ciljevi su nam da na svim tim poljima prvo pomognemo svima koji tek počinju da se bave profesijama vezanim za njih, a onda da zajedno sa njima napravimo nešto novo i drugačije što će, nadamo se, dovesti do promene ili bar malog pozitivnog pomaka u teškoj situaciji kojom smo okruženi. Nastali smo kao grupa mladih entuzijasta koja nije želela da sedi i kritikuje trenutno stanje, već da svojim radom ukaže na probleme i ponudi alternativna rešenja, a to je politika kojom se vodimo i danas. Gorepomenute oblasti su zaista širokog spektra i potrebno nam je što više ljudi koji se slažu sa našim ciljevima i načinom na koji radimo kako bi smo uspeli da pokrijemo sve ono što smo zamislili. Detalje o načinu funkcionisanja, ciljevima i ostalim relevantnim informacijama o samom Udruženju možete pronaći u našem Statutu ili nam postavite pitanje putem naše kontakt stranice.

Pored saradnje sa individualcima, Udruženje ulaže velike napore i u ostvarivanje saradnje sa svim organizacijama vladinog ili nevladinog sektora, koje se bave oblastima koje zastupamo. Otvoreni smo za saradnju sa udruženjima, kulturnim centrima, galerijama, muzejima, fakultetima i srednjim školama, raznim institucijama i ostalim organizacijama koje se na neki način bave mladima, umetnošću, kulturom i edukacijom. Sve predloge za saradnju nam možete proslediti putem naše kontakt stranice.

STATUT UDRUŽENJA "BULEVAR UMETNOSTI"