Igra glinom i dečiji razvoj

Kako igranje glinom podstiče kreativnost i psiho-motorni razvoj deteta?

U ovoj hiper-tehnološkoj eri, sve uočljivija je nedovoljna uključenost dece u aktivnosti koje podstiču kreativnost i motorički razvoj, igre u prirodi i sa realnim predmetima, daleko od virtuelnih sredina savremenih elektronskih uređaja koji, iako mogu olakšati učenje pojedinih pojmova i veština, pasivizuju dečiju radoznalost i prirodnu potrebu da istražuju svet oko sebe.

Opširnije...

Više keramike - Manje plastike

Pod uticajem velike industrijske proizvodnje i potražnje za plastičnim predmetima u domaćinstvu, polako smo istisnuli sve prirodne materijale kojima smo bili okruženi svakodnevno, poput keramike. Sa ciljem smanjenja zagađenja od plastičnog otpada započet je projekat „Više keramike – manje plastike“, kako na društvenim mrežama, tako i u realnosti kroz organizaciju čiji je idejni tvorac Lauren Moreira, koja trenutno živi i radi u Italiji.

Opširnije...

Uvod u keramiku

Keramika kao hobi u svetu je popularna decenijama unazad, ali u Srbiji popularnost stiče tek u poslednjih nekoliko godina. Bavljenje keramikom okarakterisano je od strane mnogih stručnjaka kao jedna od aktivnosti koja vas u potpunosti može opustiti, psihički i fizički, a da pritom pozitivno utiče i na poboljšanje motornih i kognitivnih sposobnosti.

Opširnije...