Kursevi keramike u Novom Sadu, Smederevu i Šapcu

Kursevi keramike u Novom Sadu, Smederevu i Šapcu

U septembru 2018.godine Udruženje „Bulevar Umetnosti“ svoj edukativni program u oblasti keramike približiće pored Beograda i stanovnicima Novog Sada, Smedereva i Šapca. Zainteresovani polaznici imaće mogućnost da se upoznaju sa procesom izrade keramičkih predemta i tajnama ovog drevnog zanata.

U cilju promocije keramike kao umetničko-zanatske discipline i hobija u saradnji sa relevantnim kulturno umetničkim institucijama i pojedincima pokrenuli smo projekat „Mobilnog ateljea za keramiku“ pa samim tim započeli ciklus edukacija koje imaju potencijal da se održavaju širom Srbije. U ovom trenutku ostvarili smo saradnju sa Kulturnim centrom LAB u Novom Sadu, Kulturnim centrom Šabac i „La pettite Galerie“ u Smederevu u čijim ćemo prostorijama pokrenuti navedene vidove edukacija.

Novi Sad i Kulturni centar LAB su svakako lokacija na kojoj smo pokrenuli najambicioznije edukacije koje pored tehnika ručne izrade obuhvataju i rad na grnčarskom točku. U ovom trenutku poznati su termini edukacija u septembru mesecu. Više detalja o vrstama edukacija, terminima i ceni možete pronaći na Facebook događaju.

U Šapcu i Smederevu sezonu otvaramo sa jednodnevnim radionicama keramike na temu „Čajnik“ gde želimo da se upoznamo sa potencijalom i zainteresovanošću za ovaj vid edukacija sa nadom da ćemo na dalje razvijati i upotpunjavati naše edukacije u ovim gradovima. Radionica „Čajnik“ u Šapcu zakazana je za 08.septembar u prostoru Kulturnog centra Šabac a detalje možete pronaći na Facebook događaju. U Smederevu ugostiće nas „La pettite Galerie“ gde ćemo takođe jednodnevnom radionicom „Čajnik“ zainteresovane polaznike uvesti lagano u svet keramike 15.septembra. Više detalja možete pronaći na Facebook događaju.

Pozivamo sve zainteresovane koji bi želeli da i u svom gradu imaju edukaciju ovog tipa da nas kontaktiraju. Otvoreni smo za sve vidove saradnje sa nadom da ćemo ovu više nego zanimljivu oblast približiti što većem broju ljudi.