Курсеви керамике у Новом Саду, Смедереву и Шапцу

У септембру 2018.године Удружење „Булевар Уметности“ свој едукативни програм у области керамике приближиће поред Београда и становницима Новог Сада, Смедерева и Шапца. Заинтересовани полазници имаће могућност да се упознају са процесом израде керамичких предемта и тајнама овог древног заната.

Опширније...

Мини курс керамике у Новом Саду

У сарадњи са Културним Центром ЛАБ у Новом Саду удружење Булевар Уметности одржаће низ радионица керамике у оквиру којих ће Новосађани и Новосађанке имати прилику да се упознају са основама израде предмета од керамике.

Опширније...

Посетили смо - Изложба студената Одсека керамика на ФПУ

Студенти основних студија од 1. до 4.године, Факултета примењених уметности у Београду на Одсеку за керамику, у оквиру традиционалне годишње изложбе приказали су своје радове настале у последњих годину дана студија.

Опширније...

Бесплатнa демонстрациона радионица керамике на грнчарском точку

Удружење "Булевар Уметности" имаће ту привилегију, да у оквиру изложбе "Керамика" која је постављена у Музеју науке и технике у Београду, одржи низ бесплатних, демонстационих, едукативних радионица на тему израде предмета на грнчарском точку. Предавања ће водити Саша Матић, предсендник нашег удружења и један од едукатора на курсу керамике који одржавамо.

Опширније...

Предавање "Керамика на колу" у Библиотеци у Костолцу

Удружење „Булевар Уметности“ у склопу својих активности организује и реализује предавања из различитих тематских области керамике као заната и уметности. Кроз реализацију ових активности имали смо прилику да сарађујемо са многим институцијама, међу којима се налази и Библиотека у Костолцу, одељење Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ из Пожаревца.

Опширније...

Игра глином и дечији развој

Како играње глином подстиче креативност и психо-моторни развој детета?

У овој хипер-технолошкој ери, све уочљивија је недовољна укљученост деце у активности које подстичу креативност и моторички развој, игре у природи и са реалним предметима, далеко од виртуелних средина савремених електронских уређаја који, иако могу олакшати учење појединих појмова и вештина, пасивизују дечију радозналост и природну потребу да истражују свет око себе.

Опширније...

Више керамике - Мање пластике

Под утицајем велике индустријске производње и потражње за пластичним предметима у домаћинству, полако смо истиснули све природне материјале којима смо били окружени свакодневно, попут керамике. Са циљем смањења загађења од пластичног отпада започет је пројекат „Више керамике – мање пластике“, како на друштвеним мрежама, тако и у реалности кроз организацију чији је идејни творац Lauren Moreira, која тренутно живи и ради у Италији.

Опширније...

Увод у керамику

Керамика као хоби у свету је популарна деценијама уназад, али у Србији популарност стиче тек у последњих неколико година. Бављење керамиком окарактерисано је од стране многих стручњака као једна од активности која вас у потпуности може опустити, психички и физички, а да притом позитивно утиче и на побољшање моторних и когнитивних способности.

Опширније...